Nieuwe standplaats voor duofiets in Ruinerwold, nu makkelijker beschikbaar voor alle inwoners

De duofiets van Ruinerwold staat nu bij het dorpshuis. Eigen foto

De duofiets van Ruinerwold heeft een nieuwe standplaats, namelijk in dorpshuis de Buddingehof. Het rijwiel is zo makkelijker voor alle inwoners bereikbaar en te gebruiken.

Ronald Buld, beheerder van de Buddingehof, vindt het vanzelfsprekend dat het dorpshuis hiervoor beschikbaar is. „We zijn een multifunctioneel centrum voor het hele dorp en daar past een duofiets prima bij.”

De voorzitter van de Stichting Duofietsen De Wolden, Arjen Pauwels, is blij met de nieuwe standplaats. „De fiets stond eerder bij het Thomashuis in Ruinerwold. Hier werd de fiets voornamelijk gebruikt door de eigen bewoners. De fiets is nu zowel voor de inwoners van Ruinerwold als toeristen beschikbaar die trapondersteuning kunnen gebruiken.”

Coördinator gezocht

De stichting is nog op zoek naar een plaatselijke coördinator van de duofiets in Ruinerwold. Meer informatie over deze vacature is te vinden op de website https://www.duofietsendewolden.nl/vacature-ruinerwold/ . Even bellen met het secretariaat op 0522-451933 of mailen via [email protected] is ook prima.

De Stichting Duofietsen De Wolden beheert vijf duofietsen met ondersteuning in de dorpen Ruinen, Ruinerwold, Koekange, Zuidwolde en de Wijk. Mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen kunnen gebruik maken van deze duofietsen. Er kan met een eigen begeleider worden gefietst of met een plaatselijke vrijwilliger van de stichting.

Nieuws

Meest gelezen