Nieuwe verkeerssituatie Koesteeg – N340 gevaarlijk voor fietsers

De nieuwe verkeerssituatie van de kruising Koesteeg met de N340 is voor de fietsers erg onveilig. Google maps

De nieuwe verkeerssituatie van de kruising Koesteeg met de N340 is voor de fietsers erg onveilig. Dit onderwerp werd maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering ingebracht door Gemeentebelangen.

Bedoeling van het nieuwe tracé van de N340 was om een betere doorstroming te krijgen en het motto was om het voor alle weggebruikers veiliger te maken. Nu na oplevering blijkt het tegendeel voor fietsers waar. Wethouder Ruud van Leeuwen was ter plekke gaan kijken of de constatering van Gemeentebelangen juist was. „Dit stemt niet tot vreugde voor de fietsers”, concludeerde hij.

Ingrid Kappert van Gemeentebelangen stelde over het probleem: „Als fietser heb je te maken met 4 rijstroken die je moet oversteken. Snelverkeer dat uit de richting Zwolle komt, gaat achter je rechtsaf naar Dalfsen. Verkeer dat je vervolgens voorrang moet verlenen. Ook komen er auto’s vanaf de parallelweg in tegengestelde richting die mogelijk linksaf naar Dalfsen afslaan. Daarnaast is de situatie in de spits nog onoverzichtelijker wanneer er meerdere auto’s staan opgesteld voor de verkeerslichten. De eerste rij voor linksaf naar Zwolle belemmert het zicht op de andere twee rijstroken, met alle gevolgen van dien.

Ook blijkt dat de navigatiesystemen nog niet zijn ingesteld op de nieuwe situatie en dit ook voor gevaarlijk situaties zorgt. Wethouder Van Leeuwen gaat het probleem aankaarten bij de provincie.

Nieuws

menu