Normaal is het een van de eerste dorpsfeesten van het jaar in Koekange, nu eenmalig het laatste

Geen optocht dit jaar, wel drie avonden feest in de tent in Koekange. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het dorpsfeest van Koekange behoort jaarlijks één van de eersten in de wijde regio, maar nu voor een keer het laatste. Het worden vanaf donderdag haast drie dolle dagen in het dorp met alle avonden een feestavond met artiesten.

„Wij hadden de data in oktober voor onszelf al in het hoofd zitten en hebben daarbij ook naar omliggende dorpen gekeken. Daar zijn echter geen feesten meer”, zegt bestuurslid Christina Tijmens. „Dat kwam mooi uit en ook de bands, die we voor juni hadden gecontracteerd, kunnen op deze dagen. We hadden twee avonden bedacht, alleen wilde de cateraar er liever drie van maken, daarom heeft hij er de donderdag aan toegevoegd.”

Alvast wat eten

Het duurde even voordat het verkeerslicht voor Koekange groen kleurde, want bij de gemeente was het verkrijgen van de benodigde vergunningen wat meer werk dan normaal. Alles met dank aan corona. „Omdat we om middernacht klaar moeten zijn, beginnen we wat eerder. Dan kunnen de mensen op het terrein alvast wat eten. We hebben wel onafhankelijke beveiligers ingehuurd, die de hele controle rond de QR-code op het terrein regelen. Dat wil je als feestcommissie niet zelf doen, zeker omdat je de mensen uit het dorp allemaal kent”, schetst Tijmens de impact van de coronadiscussie. „Dit zijn ervaren beveiligers.”

De tent kan iedere avond maximaal 750 bezoekers herbergen, om de eigen leden de kans te geven kaartjes te bemachtigen, konden die vooraf kenbaar maken of ze al dan niet naar de tent komen. „Dan kunnen wij een inschatting maken van de ruimte die er nog is voor niet-leden. Het aantal kaarten is nu eenmaal beperkt. Ook hebben we voor het eerst met automatische incasso gewerkt om de ledengelden te innen, dat was wel even spannend, maar is goed gelukt. Dat was ook een extra reden om een feest te organiseren.”

Beveiliging en polsbandjes

Het kost allemaal extra geld en energie, maar dat heeft de feestcommissie er graag voor over. „De beveiliging kost geld, maar we werken ook met polsbandjes, iedere avond een andere kleur, zodat je na de toegang ook nog even van het terrein af kan naar de kermis.”

Op donderdag 14 oktober is er een Hollandse avond met Eljan de Graaf, Dennis baas en de party DJ’s Marcel en Erwin. Het feest is van 19.00 tot 00.00 uur. Vrijdag 15 oktober is de band Lead de grote publiekstrekker, weer van 19.00 uur tot middernacht. De derde avond is zaterdag 16 oktober met als toepasselijk thema ‘Oktoberfest’. De muziek is van Prezz, de dresscode is lederhosen en dirndl-jurkjes. De verwarmde tent staat weer bij Vitesse’63 en het terrein is vanaf 18.00 uur geopend, wel alleen toegankelijk met QR-code. De muziek stopt steeds om 23.00 uur, omdat de tent om middernacht leeg moet zijn.

Meer info op www.koekangerfeest.nl

Nieuws

menu