Nostalgische Familiedag in museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold

Speelgoed van vroeger in De Karstenhoeve in Ruinerwold.

Speelgoed van vroeger in De Karstenhoeve in Ruinerwold. Foto: Petra Hessels

Dit jaar is bij de Karstenhoeve een mooie tentoonstelling ingericht over speelgoed van vroeger, waarbij het voor de gemiddelde 50-plusser een feest van herkenning is. Speciaal hiervoor wordt op 7 mei een familiedag gehouden.

Er is veel speelgoed uit de jaren 50, 60 en 70 maar ook nog ouder en zelfs antiek speelgoed. Ook is er veel ruimte voor de verzamelingen van vroeger. Welke opa en oma van nu verzamelde er in zijn of haar kindertijd geen sigarenbandjes, suikerzakjes of speldjes? Bij de meisjes gingen de poëziealbums van hand tot hand en buitenspelen was nog heel gewoon. De expositie in de Karstenhoeve is een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en je kinderen en kleinkinderen mee te nemen naar ‘jouw kindertijd’.

Fluitje of tolletje

Caecile Cnoops van Atelier C geeft een leuke workshop waarbij je zelf een fluitje of een tolletje kan maken en op de deel staan diverse spelletjes opgesteld waar door iedereen mee kan worden gespeeld. Wie kent bijvoorbeeld nog het molenspel? En kun je nog steltlopen of hoepelen? Natuurlijk zijn er deze dag ook ouderwetse lekkernijen zoals knieperties, spekpannenkoeken, spoetnik, likkoekjes en zoethout!

De familiedag van zondag 7 mei is van 11.00 tot 16.00 uur. De gewone entree geldt: € 5,50 voor volwassenen, € 2,00 voor kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Tot 6 jaar gratis.