OBS de Singelier in Diever op weg naar een Rookvrije Generatie

Het eerste bordje is geplaatst bij De Singelier in Diever. Eigen foto

Wethouder Doeven heeft maandag samen met Marijke Moen-Pakes, een aantal leerlingen van de Singelier en de beweegcoaches het eerste ‘Rookvrije’ bord opgehangen bij de OBS de Singelier in Diever. In juni 2021 is het startsein gegeven voor de uitvoering van het plan ‘Westerveld op weg naar een Rookvrije Generatie’. Scholen zijn verplicht sinds 1 augustus 2020 een rookvrij terrein te hebben.

Met dit bord wordt zichtbaar gemaakt dat het schoolplein een rookvrij terrein is. Binnenkort volgen de andere basisscholen in Westerveld met het zichtbaar maken van een rookvrij schoolterrein door het ophangen van borden bij elke ingang op het schoolplein. „Niemand wil dat kinderen gaan roken. Daarom moet ieder kind de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Dus zonder verleidingen en mét goede voorbeelden om zich heen. Daar hoort uiteraard ook een rookvrij schoolterrein bij”, vertelde wethouder Doeven erbij.

Gemeente Westerveld en haar partners hebben binnen het Sport- en Preventieakkoord de ambitie opgenomen om in te zetten op gezondere inwoners en een gezonde omgeving. Onder de noemer ‘Westerveld in Actie!’ geven de beweegcoaches uitvoering aan onder andere JOGG. Binnen de JOGG aanpak is de Rookvrije Generatie een belangrijk thema voor een gezonde leefomgeving.

Nieuws

menu