OERdag op de Brink in Diever : wie maakt de beste vuistbijl?

Ernest Mols verdedigde in 2021 met verve zijn titel Nederlands Kampioen vuistbijl maken. Foto: Gerrit Boer

De Brink in Diever staat zaterdag 20 augustus weer in het teken van de OERdag. Het OERmuseum organiseert maar liefst vier OERactiviteiten. Van 10.00 tot 12.00 uur vindt het Open Nederlands Kampioenschap Vuistbijl maken plaats, waaraan iedereen mag meedoen. Het is de vraag wie Ernest Mols opvolgt als kampioen.

‘s Middags wordt een workshop vuursteen bewerken gehouden, waarin deelnemers ontdekken hoe hun voorouders gereedschap maakten uit vuursteen. Na een korte introductie gaat de deelnemer zelf aan de slag om vuursteen te bewerken tot bruikbaar gereedschap. Opgave voor het NK vuistbijl maken of voor de workshop via: 06-26802024 of workshops@oermusem.nl .

Op 20 augustus wordt ook een OERwandeling gehouden op de Havelterberg. Onder leiding van een gids krijgen deelnemers tijdens een wandeling van zo’n twee uur uitleg over het ontstaan van het landschap en het leven van de OERbewoners van de regio. Start is om 14.00 uur bij het informatiecentrum Toegangspoort Holtingerveld.

Archeologisch fietsen

Wie liever gaat fietsen, heeft de mogelijkheid van een archeologische fietstocht in Lhee en omgeving. Een gids van het OERmuseum voert de deelnemers door een eeuwenoud landschap langs een bijzonder grafmonument, prehistorische boerderijen, grafheuvels, urnenvelden en oude akkers. De tocht is circa 12 kilometer lang en start bij de Bospub, Bosrand 18 in Dwingeloo. De tocht is minder geschikt voor jonge kinderen. De fietstocht begint om 10.30 uur.

Reserveren voor de OERwandeling in Havelte of de fietstocht in Lhee kan via: 06-26802024 of wandelingen@oermuseum.nl. Zie ook de website: www.oermuseum.nl

Nieuws

menu