Ochtendzwemmers verrassen vrijwilligers van De Waterlelie in Zuidwolde

Mooie afsluiting van het zwemseizoen bij De Waterlelie. Eigen foto

De vele vaste ochtendzwemmers van zwembad De Waterlelie in Zuidwolde hebben vrijdagmorgen de 18 vrijwilligers en het personeel letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Het is onderhand een jaarlijkse traditie geworden om dit op de laatste vrijdag van het zwemseizoen te doen. Dit jaar was helemaal speciaal, omdat het zwembad met de inzet van vele vrijwilligers en het bestuur voor de opening een metamorfose heeft ondergaan. Twee prachtige glijbanen en duikplanken waren er al, maar voordat het seizoen begon kwamen er volledig nieuw sanitair, douches en de aankleding bij.

Alfabetische volgorde

Door de relatief koude zomer kwamen er weliswaar minder bezoekers, maar met meer dan 40.000 heeft het bad toch een kleine regio-functie voor de omgeving van Zuidwolde. In de toespraak door Jan Willem Nieuwenhuis, één van de ochtendzwemmers, werden alle 18 met naam en toenaam in alfabetische volgorde genoemd, met daarbij wat ze niet alleen doen voor het zwembad.

Dat het bad een sociale functie heeft, is ook al lang en breed bewezen. Bij de ochtendzwemmers kent men elkaar goed, wordt lief en soms ook leed gedeeld en elk heeft wel zijn of haar plekje en tijd in het bad. Op de warme dagen is er de schoolgaande jeugd, die zich na schooltijd in het bad en de mooie ligweide stort.

Elk van de 18 vrijwilligers kreeg een presentje door Kees Raven persoonlijk overhandigd. De zwemmers deden in de laatste week een mooie gift in een potje voor dit team. De traditie is dat ze daarvan in de voorbereiding in de lente van 2022 een Chinees buffet doen in het zwembad, dat eventueel aangevuld door het bestuur.

Nieuws

Meest gelezen