Oecumenische dienst op tweede kerstdag in Clemenskerk Steenwijk. 'Samen met anderen de vreugde van Kerst beleven'

In de rooms-katholieke St. Clemenskerk in Steenwijk wordt op tweede kerstdag een oecumenische dienst gehouden. De samenkomst past in een jarenlange plaatselijke traditie van de Raad van kerken Steenwijk e.o. De gereformeerd vrijgemaakte predikant ds. Harry Offereins gaat voor. „Wel een beetje spannend, want het is voor mij de eerste keer.”

Dominee. Harry Offereins gaat op tweede kerstdag voor in de oecumenische dienst in de Clemenskerk in Steenwijk.

Dominee. Harry Offereins gaat op tweede kerstdag voor in de oecumenische dienst in de Clemenskerk in Steenwijk. Foto Wilbert Bijzitter

Offereins’ kerkverband heeft zich nog niet zo lang geleden aangesloten bij de Raad van Kerken, zowel landelijk als plaatselijk. „Vroeger trad onze kerk niet zo veel naar buiten, maar dat is de afgelopen tijd veranderd”, vertelt de predikant. ‘’Het is goed om als christenen onderling de eenheid op te zoeken.’’ De Raad van kerken organiseert jaarlijks meer oecumenische diensten, zoals onder meer met Hervormingsdag en tijdens de Week van Gebed. Tijdens de coronacrisis werd de oecumenische dienst ook gehouden, maar dan met inachtneming van alle beperkende maatregelen. De invulling van de bijeenkomsten komt ieder jaar voor rekening van een ander kerkverband.

Lofzang

Nieuws

menu