Oldtimer tractoren in Staphorst: Hijgen, ploffen en genieten

Genieten van oude tractoren. Foto: Frens Jansen

Het is een jaarlijkse traditie: de komst van oldtimer tractoren naar Staphorst. Zaterdag was het weer zover. Niet in juni, maar in september door corona, maar toch met 175 aanmeldingen.

De organisatie spreekt van een prachtige dag. „Wat een fantastische dag hebben we achter de rug. Dank aan al onze sponsoren en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.”

De organisatie is sinds jaar en en dag de Oude Tractoren Club Staphorst (OTCS). Ze zijn er in alle soorten en maten: oude tractoren en de liefhebbers ervan. Hijgende en puffende apparaten, vroeger de onmisbare hulpkrachten voor boeren. Elk jaar is er een oldtimertreffen op het terrein van Boer in Staphorst met ook een rondrit. Als je het de liefhebbers vraagt, weten ze het zeker: deze oldtimers hebben een hart en een ziel. Ze leven, zeker als ze schokkend tot leven komen. Een walm van dieseldamp is even geen probleem. Vroeger bestond het milieu niet.

Genieten voor tientallen mensen, helemaal als het weer meewerkt. Zaterdag ploften de oude beestjes weer door Staphorst. Sommige eigenaren waren uren onderweg geweest om bij het oldtimertreffen te geraken. Sponsoren maken het elk jaar mogelijk.

Nieuws

Meest gelezen