Olympisch kampioene Anna van der Breggen heeft haar 'eigen' sporthal in Hasselt. Sporthal De Prinsenhof werd woensdag officieel omgedoopt

Sporthal De Prinsenhof werd woensdag officieel omgedoopt.

Sporthal De Prinsenhof werd woensdag officieel omgedoopt. Aangeleverde foto

Wielrenster en Olympisch kampioene Anna van der Breggen onthulde woensdagmiddag 29 juni samen met burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland de nieuwe naam van de sporthal in Hasselt. Die heet vanaf vandaag Sporthal Anna van der Breggen.

Als kind fietste Anna van der Breggen (tegenwoordig woonachtig in Meppel) haar eerste rondjes bij Sporthal De Prinsenhof. Ze groeide uit tot één van de beste wielrensters van de wereld. Eind 2021 beëindigde Van der Breggen haar imposante profcarrière, waarin ze Olympisch kampioen, wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen werd. Verder won ze onder meer vier keer de Giro Rosa en vele grote klassiekers. Tegenwoordig is Van der Breggen ploegleider bij Team SD Worx.

Sporthal De Prinsenhof werd woensdag officieel omgedoopt tot Sporthal Anna van der Breggen. Henk-Jan Overmars vertelde hoe hij het initiatief nam om een boulevardstraat of iets anders te vernoemen naar Anna van der Breggen. Aansluitend roemde Eddy Bilder, burgemeester van Zwartewaterland, de prestaties van Anna.

Mede haar prestaties en de voorbeeldfunctie heeft het college van B en W van Zwartewaterland doen besluiten de sporthal naar de wielrenster te vernoemen. „Anna van der Breggen heeft met haar prestaties Hasselt en Zwartewaterland op de kaart gezet. Daar mogen we trots op zijn”, aldus Eddy Bilder. „Het is fantastisch dat wij haar op deze manier een passend eerbetoon kunnen geven.”

Anna was zeer blij met het voorrecht dat de gemeente haar naam koppelde aan de sporthal. Ze wijdde nog even uit over het plezier wat je kunt hebben in sport, maar ook in andere zaken. „Iedereen is wel ergens goed in!”

Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe naam van de sporthal was er op het terrein bij de sporthal een fiets- en hardloopclinic. De jeugd van wielervereniging Noordwesthoek in Staphorst - waar Anna ook gefietst heeft - was bij de onthulling aanwezig en juichte hard toen Anna het doek van de gevel trok, waardoor de nieuwe naam zichtbaar werd.