Ondernemersvereniging Zuidwolde plaatst ijsplein en komt met curlingcompetitie

In 2019 was er een ijsplein bij vakantiepark Westerbergen in Echten. Artizzl Media / Peter Nefkens

Ondernemersvereniging Zuidwolde is druk bezig met de voorbereidingen voor een schaatsbaan in Zuidwolde. In de week van 19 tot en met 23 december wordt het laaggelegen gedeelte van het Kerkplein, voor de muziekkoepel, omgetoverd in een ijsplein voor jong tot oud met gratis toegang.

De kunststofbaan kan alleen gebruikt worden met speciale schaatsen, die ter plekke kosteloos ter beschikking worden gesteld. In een tent kunnen bezoekers de schaatsen aan- en uitdoen en is er verkoop van koek en zopie.

In de ochtenden is het ijsplein beschikbaar voor de basisscholen in Zuidwolde. ‘s Middags tussen 14.00 en 18.00 uur is er gelegenheid tot vrij schaatsen en in de avonden vanaf 18.30 uur is er een curlingcompetitie gepland.

Curlingcompetitie

Bedrijven maar ook verenigingen en vriendengroepen die met een team van vier personen willen meedoen met de curlingcompetitie kunnen zich tot en met 1 december aanmelden via de mail op acties@ovzuidwolde.nl. De kosten bedragen 50 euro per team, inclusief een consumptie. Bij aanmelding moet wel worden aangegeven op welke avond van 19 tot en met 22 december het team beschikbaar is, naast vrijdag 23 december. Op vrijdagavond worden de finales gespeeld en is er een afsluitende borrel.

Voorzitter Ard Hartman van de OVZ verwacht een gezellig drukke week. „We hebben al enthousiaste reacties gehad van de scholen en onze eigen leden. Ook de gemeente was gelijk positief over ons initiatief. Een gezellige, actieve week in winterse sferen, ook als de echte winter uitblijft, wat wil je nog meer.’’

Nieuws

menu