Ongeveer 650 woningen in Nieuwleusen krijgen geen glasvezel

Glasvezel. Pixabay

Nieuwleusen - Ongeveer 650 woningen in Nieuwleusen worden niet aangesloten op het glasvezelnetwerk dat door Glasvezel Buitenaf wordt aangelegd. Nu blijkt dat niet alle woningen een aansluiting krijgen.

Ben Schrijver van D66 pleitte er afgelopen maandagavond tijdens de raadscommissie voor dat de gemeente een actieve rol moet gaan spelen zodat iedereen in het dorp aangesloten wordt op het glasvezel netwerk. Na een succesvolle vraagbundeling door initiatiefnemer 'Glasvezel Buitenaf - Kleine Kernen' komt er glasvezel in de kernen Hoonhorst, Oudleusen en het merendeel van Nieuwleusen. De aansluiting geldt voor alle inwoners die een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Onvoldoende interesse

In Nieuwleusen Zuid blijkt nu dat in het gebied tussen de straten Koningin Wilhelminalaan, Westerveen, Burgemeester Backxlaan, Oosteinde, Paltheweg, Molenpad, Burgemeester Backxlaan en Goudenregenstraat minder dan de benodigde 35 procent van de inwoners interesse heeft voor de aanleg van glasvezel.

In Nieuwleusen Noord, nabij de Raiffeisenstraat, was er onvoldoende interesse in de appartementencomplexen (hoogbouw). In totaal betreft het ongeveer 650 woningen in deze twee gebieden en daar wordt geen glasvezel aangelegd. Alle overige woningen in Nieuwleusen die zich hebben aangemeld krijgen wel glasvezel. Het gebied waar niet tot aanleg wordt overgegaan bestaat voornamelijk uit particuliere woningen. Het gaat om een woonwijk, enkele appartementencomplexen en ondernemers.