'Ontwikkeling Hesselte tot woongebied is mooie kans voor Havelte'. Gemeente Westerveld heeft drie miljoen nodig voor aankoop recreatiecentrum én bouw flexwoningen

Wethouder Jacob Boonstra van de gemeente Westerveld kijkt vol vertrouwen uit naar de politieke avonden op 22 en 29 november, als hij de aankoop van Recreatiecentrum Hesselte mag verdedigen. De gemeenteraad moet goedkeuring geven voor een bedrag van 3 miljoen euro. In dit bedrag zit niet alleen de aankoopprijs, maar ook de bouw van tien flexwoningen.

Hesselte, met op de voorgrond het gedeelte met jaarplaatsen en trekkersplekken.

Hesselte, met op de voorgrond het gedeelte met jaarplaatsen en trekkersplekken. Foto: Wilbert Bijzitter

„Ik denk dat het een mooie kans is voor Havelte dat er woningbouw komt op Recreatiecentrum Hesselte”, zegt Boonstra, die het project Vitale Vakantieparken in zijn pakket heeft. Al vrij snel na zijn aantreden in juni hoorde hij vanuit dit project het plan van de familie Bethlehem om het recreatiepark te verkopen aan de gemeente. Een lucratief plan, want het recreatiecentrum zit op een unieke locatie. „Hesselte wordt aan drie kanten omringd door woningbouw én Havelte heeft veel behoefte aan nieuwe woningen. De aankoop heeft niets te maken met het feit of het vakantiepark nog vitaal is of niet, het gaat echt om de locatie, die zoals vaak niet midden in een natuurgebied ligt, maar in de kern van het dorp. Daarnaast hebben we een grote woningopgave in Havelte. We pakken hiermee de regie in handen. Ik denk dat het voor Havelte op termijn een mooie ontwikkeling kan worden.”

Actium

Nieuws

menu