'Ook als je het niet voelt, Hij blijft'

Aanbiddingszangeres Eline Bakker in actie. Jochebed Inspire Records

De Steenwijkse gospelzangers Eline Bakker (30) zingt op zondag 14 november tijdens een jeugddienst van baptistengemeente Het Baken in Steenwijk. Het is een thuiswedstrijd voor de jonge moeder die begin deze maand een nieuw album uitbracht.

Harm Jan Jaarsma, ook uit Steenwijk, spreekt over het thema: ‘De zwakke zegt: Ik ben een held. Eline Bakker leidt samen met een pianist de aanbidding van God.

Eline Bakkers landelijke bekendheid begon een paar jaar geleden met het lied Jezus Overwinnaar . Dit lied schreef ze met hulp van de bekende gospelzangers Reyer en Kees Kraayenoord. Het werd zeer goed onthaald in christelijk Nederland. Inmiddels heeft ze EP Abba uitgebracht en begin deze maand zag haar album Terug naar Eden het levenslicht.

Op deze nieuwe plaat staan veertien Nederlandstalige aanbiddingsliederen. Om het album uit te kunnen brengen, werd begin maart een crowdfundingsactie gestart. Binnen drie dagen doneerden mensen ruim 12.000 euro en was het streefbedrag al binnen. Een groot succes dus. Eline timmert behoorlijk aan de weg in christelijk Nederland.

‘God ontdekken is als een cadeau’

Terug naar Eden is een reis geworden vol zoeken en twijfels maar uiteindelijk van gevonden worden.

Eline was vanaf haar 16e vol van Jezus en ze was ervan overtuigd dat ze dat vuur nooit kwijt wilde raken. „Ik ben, zoals zoveel jongeren, gelovig opgevoed, maar dat hoort bij je cultuur. Rond mijn 16e, kwam ik steeds meer tot de conclusie, dat het waar was, dat God en echte levende realiteit is. Hij is niet heel ver weg, maar altijd dichtbij. Hij is betrokken bij alles wat er gebeurt. Hij houdt oprecht van je en Hij heeft het beste met je voor. God ontdekken is als een cadeau, maar niet zomaar een presentje. Je pakt steeds meer uit; je ontdekt steeds meer. Ik wil daar alles voor geven, het iedereen laten weten en daar uiteraard over zingen.”

Toch kwam er een moment waarop ze aan alles begon te twijfelen en het geloof en God door haar vingers voelde wegglippen. Een klein kwetsbaar geloof bleef over en het voelde voor de zangeres alsof ze terug was in Eden, de plek waar het in de Bijbel allemaal begon. „Het voelde alsof ik daar lag zonder poeha. Zonder woorden die anderen het hadden gegeven. Dat wat écht is, dat bleef over.”

Eline is dankbaar dat ze de zoektocht heeft mogen doormaken, omdat ze daardoor ook heeft geleerd dat God haar vasthield. „Ook als je het soms niet voelt, Hij blijft.”

De aanbiddingsleidster hoopt dat het album de luisteraars handvatten biedt om tot een diepere intimiteit met God te komen.

Kwetsbaar

Het album bevat veertien nummers. Er zijn liederen waarin de zangeres zingt over het goede nieuws en waarbij dat natuurlijk uitbundig gevierd wordt, maar ze zingt ook kleine en kwetsbare nummers waarbij Eline haar zwakte en ook soms onbegrip onder woorden heeft proberen te brengen. De rode draad blijft dat door alle nummers heen een passie en liefde voor Jezus doorklinkt en ook een bemoediging dat Hij er is en blijft in alle seizoenen van ons leven.

Jonge moeder Eline hoopt dat haar muziek christenen en niet-christenen in Nederland woorden geeft om hun honger en verlangen naar Hem te uiten. En dat haar muziek misschien zelfs honger opwekt in de harten van de mensen. „Als ik het zelf zing, kom ik op een dieper punt van overgave en ik bid dat dit ook bij andere mensen zo mag zijn.’’

Eline Bakker, getrouwd met Pim en moeder van twee dochters, groeide op in Steenwijk waar ze nog steeds woont. Ze werkte een tijd in de horeca, maar richt zich nu fulltime op haar muziek en haar gezin.


De dienst begint om 10.00 uur op het adres Dolderweg 23a en is ook online te volgen via de website: live.hetbakensteenwijk.nl.

Nieuws

Meest gelezen