Oosteinde spint garen bij oudijzer, verenigingen profiteren van lucratieve handel

De verenigingen in Oosteinde spinnen flink garen bij de tweemaandelijkse inzameling van oudijzer en elektrische apparaten. „Het is een lucratieve business”, weet voorzitter Edwin Weide van de Belangenvereniging Oosteinde. „Alle verenigingen met goede ideeën kunnen bij ons aankloppen, mits ze de plannen de gemeenschap ten goede komen.”

De container voor oud ijzer ging zaterdag niet helemaal vol, maar er werd weer van alles gebracht.

De container voor oud ijzer ging zaterdag niet helemaal vol, maar er werd weer van alles gebracht. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Weide noemt liever geen bedragen, maar een bedrag met drie nullen wordt sowieso gehaald op jaarbasis. „Oudijzer en elektrische apparaten brengen aardig wat geld op, veel meer dan oudpapier. Die prijs is ingezakt, terwijl grondstoffen juist duurder zijn geworden”, weet Weide. Als extra service naar de inbrengers kan ook witgoed, als koelkasten en wasmachines, worden gebracht. „Vorig jaar november en in februari werden er wel tachtig koelkasten en diepvriezers ingezameld, niet normaal. Dat kost ons wel geld, levert dus alleen maar een praatje met de mensen op”, lacht Weide. Maar met dat oude witgoed, komt ook spul mee dat wél euro’s oplevert.

Nieuws

Meest gelezen