Westerveld streeft naar werken met Nijntje Beweegdiploma op alle scholen

Nijntje beweegdiploma.

Nijntje beweegdiploma.

Vanuit het Sport- en Preventieakkoord Westerveld streeft de gemeente ernaar om vanaf schooljaar 2022-2023 op alle basisscholen in Westerveld in de groepen 1 en 2 te gaan werken met het Nijntje Beweegdiploma.

Om de Nijntje Beweegdiploma lessen te mogen geven, is er korte bijscholing nodig. Dit kan met een ééndaagse Nijntje Beweegdiploma scholing van de KNGU, die bij voldoende deelname in september wordt aangeboden in Westerveld.

Het Nijntje beweegdiploma is een wetenschappelijk onderbouwde lessenreeks waarin peuters en kleuters op een leuke manier vaardiger worden in bewegen. Ze krijgen in de lessenreeks alle essentiële basisvormen van bewegen aangeboden wat de basis vormt voor hun latere sportcarrière. De laatste jaren bewegen kinderen steeds minder. Dit gaat ten koste van hun motorische ontwikkeling. Een goede en veelzijdige motorische ontwikkeling kan bijdragen aan de leerprestaties in het onderwijs. Een win-win situatie dus!

Garantie op werk

Om de lessen van het Nijntje Beweegdiploma te mogen geven, moet de lesgever over een onderwijsbevoegdheid beschikken én een bijscholing Nijntje Beweegdiploma volgen. Deze training bestaat momenteel uit een e-learning (1 uur), online scholing (2 uur) en praktijkdeel (3 uur). De kosten van de opleiding worden vergoed door het Sport- en Preventieakkoord Westerveld. De training is geschikt voor trainers en groepsleerkrachten die met kleuters werken of willen gaan werken en de bijscholing willen volgen. Na het volgen van de bijscholing heb je garantie op werk. Het programma Nijntje beweegdiploma zal vanaf oktober 2022 worden gegeven op de scholen in Westerveld, voor minimaal 20 weken.

Info: westerveldverbonden.nu/nijntjebeweegdiploma/ of www.dutchgymnastics.nl. Mail: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of bel 14 0521.