Open Monumentendag in Westerveld ontvangt bijna 2000 bezoekers. Pancratiuskerk in Diever is grootste trekpleister

De Pancratiuskerk in Diever was met 225 bezoekers op één dag de grootste trekpleister tijdens de Open Monumentendag in Westerveld. Foto: Gemeente Westerveld

Open Monumentendag in Westerveld heeft na een gedwongen pauze van twee jaar bijna 2000 individuele bezoekers op de been gebracht. Dat zijn bijna 80 bezoekers per monument.

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 en zondag 11 september, waren in de gemeente maar liefst 27 monumenten gratis te bezoeken. De grootste trekpleister was de Pancratiuskerk in Diever met 225 bezoekers op één dag, gevolgd door het Oermuseum met 151 bezoekers per dag.

Op de derde plaats eindigde de Radiotelescoop, die alleen bezoekers met een reservering toeliet. Een verrassende outsider was het houten kapelletje Obadja in Zorvlied met in totaal 108 bezoekers. In de kapel waren optredens van het barok ensemble Calamati.

Bezoeken waard

Cultuurwethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld is heel tevreden met al deze belangstelling: „Het is enorm fijn om te zien hoe erfgoed in onze gemeente leeft onder zowel inwoners als bezoekers. Erfgoed is een interessant thema dat het behouden en bezoeken waard blijft.”

Nieuws

menu