Open huis bij statige ‘Villa Gomarus’ trekt honderden nieuwsgierigen naar Haakswold

De temperatuur die donderdag ook in Ruinerwold een tropische waarde bereikte, weerhield honderden nieuwsgierige er niet van om een kijkje te komen nemen in Villa Gomarus op Haakswold. De hele dag stond er een lange rij voor de deur.

Margriet Bolhuis (rechts) geeft tekst en uitleg in de voorkamer van Villa Gomarus aan Haakswold.

Margriet Bolhuis (rechts) geeft tekst en uitleg in de voorkamer van Villa Gomarus aan Haakswold. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Margriet Bolhuis en haar dochter Annemarie waren zelfs verbijsterd door de grote belangstelling. „Ik wist niet wat ik zag, er stonden vanmorgen om kwart voor tien al mensen voor de deur terwijl we pas om elf uur open gingen.” De stroom bezoekers zou pas tegen het einde van de middag opdrogen, allemaal mensen die graag eens een kijkje in dit rijksmonument wilden nemen. Vanaf de buitenkant heeft Haakswold 17 al een bijzondere uitstraling, wat ook door de deskundigen wordt onderstreept. Het pand werd in 1899 gebouwd in neo-renaissancistische stijl. Architect was de Meppeler H. Witzand en de eerste steen werd op 3 november 1899 gelegd door Hendrikje Karsten, zoals de zwarte steen rechts van de voordeur ook aangeeft.

Nieuws

menu