Open tuinen van Groei en Bloei in deze regio de komende maanden

De tuin van Irene Brave in Veeningen.

De tuin van Irene Brave in Veeningen. Irene Brave

Het tuinseizoen is nu echt begonnen, planten schieten de grond uit. Tijd om te genieten in de vele tuinen die zijn opengesteld tijdens de Open Tuinen Carrousel Drenthe. Ruim 90 tuineigenaren willen graag liefhebbers ontvangen, tips geven en hun tuin laten zien.

Het weekend van 20 en 21 mei is het eerste open tuinen weekend in de voorjaarstuinen. Op 17 en 18 juni is het Landelijke Open Tuinen weekend van Groei & Bloei. Hierna zijn er drie weekenden in juli, augustus en september, met prachtige open tuinen in Rayon Drenthe.

Op 20 en 21 mei doen mee het Dwingeler Bakhuisje in Dwingeloo (Entingheweg 17), Maartjes Tuin in Eesveen (Gierwal 3), de tuin van Deli Verlaan in IJhorst (Kerkweg 2), theetuin d’Olde Iesbaon in Kerkenveld (Gedempte Wijde Wijk 5), de tuin van Joke Kuiperij in Koekange (Stationsweg 10), de tuin van de familie Spijkerman aan de Haagwinde 8 in Meppel, kwekerij en tuincentrum Bert Visscher in Nijeveen (Kolderveen 21), de tuin van Brigitte Hofman in Ruinen (Achter de Broeken 4), De Heerlyckheid van de familie Westra in Ruinen (Wijkveld 6), Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen, ’t Naomdhuusie van de familie Echten in Ruinen (Oosterstraat 24), de tuin van Irene Brave in Veeningen (Bloemberg 8) en de Vlindertuin in Zuidwolde. De tuinen zijn geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur, maar niet alle tuinen zijn beide dagen van een weekend open.

Informatie over welke tuinen wanneer geopend zijn, is te vinden op de websites www.opentuinencarrouseldrenthe.nl of www.meppel.groei.nl . Tevens ligt bij winkels, VVV’s en dorpshuizen een flyer klaar.