Openluchtspel Ruinen heeft eigen sitcom klaar, première is vandaag op social media

Ruinen heeft een eigen sitcom, een comedyserie. Met dank aan corona. Foto: SOR

De fonkelnieuwe sitcom van het Openluchtspel Ruinen ‘Als de kat van huis is…’, is vanaf vandaag te zien op social media. Door corona konden dit jaar de voorstellingen van Stichting Openluchtspel Ruinen wederom niet doorgaan, maar het team heeft onder leiding van de nieuwe regisseuse Elise van der Laan een eigen comedyserie gemaakt.

De opnames hebben afgelopen zomer plaatsgevonden en na een montageperiode is het op vandaag zover en kunnen alle fans van het openluchtspel de comedy serie bekijken via de social media kanalen van de Stichting Openluchtspel Ruinen.

De comedyserie ‘Als de kat van huis is….’ gaat over een zalencentrum dat gerund wordt door de zusters Bea en Gea. Er is alleen één probleem: Gea die altijd alle boekingen doet, heeft corona. Dus alles komt neer op de schouders van Bea. Als er dan ook nog een fout gemaakt blijkt te zijn met de boekingen, zit Bea helemaal in de problemen. Gelukkig wordt die bijgestaan door Olde Pa en haar dochter Jolijntje. Of werken die twee haar alleen maar tegen?

Op een andere manier

Naast dat er van de nood een deugd is gemaakt, hebben de spelers van het openluchtspel ook veel geleerd. Acteren voor de camera is toch heel anders dan voor een publiek. De spelers vonden het leuk om een keer op een andere manier met acteren bezig te zijn. Tevens smaakt dit naar meer en riepen er al enkele dat er toch ook om de drie jaar een tv-serie moest komen. Maar eerst volgend jaar weer voorbereiden op een voorstelling in het mooie openluchttheater in Ruinen, want dat kriebelt nu toch ook alweer.

Nieuws

Meest gelezen