Openluchttheater Tolhekke brengt theater van binnen naar buiten

Vlnr: Mischa Kampshoff van InterStage, Rob Bruntink, voorzitter van het bestuur van zwembad 't Tolhekke, en han Evers van Rabo Theater De Meenthe.

Vlnr: Mischa Kampshoff van InterStage, Rob Bruntink, voorzitter van het bestuur van zwembad 't Tolhekke, en han Evers van Rabo Theater De Meenthe. Foto: Sieb van der Laan

Op de groene ligweide van zwembad Tolhekke in Paasloo zal deze zomer door InterStage uit Meppel een groots podium met tribune gebouwd worden met maar liefst 500 tot 800 zitplaatsen. Bezoekers kunnen genieten van topacts, dichtbij huis. Zowel regionale bekenden als artiesten van landelijke statuur zullen tussen 16 juni en 16 juli hun opwachting maken.

Het beeldmerk is klaar en achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de programmering van artiesten, het ontwerp van het podium en de aankleding van het uitgestrekte grasveld bij openluchtzwembad ’t Tolhekke: Rabo Theater De Meenthe brengt theater van binnen naar buiten deze zomer. Met ‘Openluchttheater Tolhekke’ bieden zij een veilige theaterbeleving in de buitenlucht. Dat doet De Meenthe samen met Zwembad ’t Tolhekke en podiumbouwer InterStage. Ook zijn tal van regionale ondernemers aangehaakt om de kansen die het openluchttheater met zich mee brengt, volop te benutten.

InterStage bouwt een podium tegen de houtwal van het zwembadterrein

De kennis en ervaring op het gebied van openluchtmanifestaties en podiumconstructies van partner InterStage is een absolute meerwaarde voor ‘Openluchttheater Tolhekke’. InterStage bouwt een podium tegen de houtwal van het zwembadterrein. De artiesten staan onder een dak, op een vlakke theatervloer, om de voorstellingen zo dicht mogelijk bij de bezoekers te brengen. In het dak van het podium komen alle benodigde constructies voor licht, geluid en decor zoals een volwaardig theaterpodium dat ook heeft. Zo hoeven artiesten niets in te leveren op kwaliteit van licht en geluid voor hun optredens in dit ‘pop-up buiten theater.’

‘Openluchttheater Tolhekke’ gaat draaien vanaf medio juni. Zodra de programmering definitief is worden de namen van de artiesten bekend gemaakt worden. Volg hiervoor @Openluchttheatertolhekke op Instagram of facebook.com/openluchttheatertolhekke en houdt de website www.openluchttheatertolhekke.nl in de gaten.