Opkikker-ambassadeur Jurre uit Meppel krijgt speciale onderscheiding. Actie levert ruim 1800 euro op

In februari startte Jurre een actie in Meppel. Afgelopen zondag heeft hij het totaalbedrag van 1808.39 euro overhandigd aan Stichting Opkikker

In februari startte Jurre een actie in Meppel. Afgelopen zondag heeft hij het totaalbedrag van 1808.39 euro overhandigd aan Stichting Opkikker Foto: Peter Veerman

Jurre uit Meppel heeft afgelopen zondag, samen met zijn gezin, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in DierenPark Amersfoort. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Jurre werd deze dag extra bijzonder toen hij naar voren geroepen werd. Wat bleek? Jurre kreeg de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat hij zich zo inzet voor zijn zieke lotgenootjes.

Jurre heeft in het verleden samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat zijn ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Hij zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker-ambassadeur. Op die manier hoopt Jurre ook andere gezinnen te kunnen helpen. Hij startte in februari een actie omdat hij ook andere kinderen een Opkikkerdag gunt. De actie bracht ruim 1800 euro op. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zondag werd Jurre tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.

Lichtpuntjes

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind. Als je kind ziek is, heeft dit een enorme impact op het hele gezin. Stichting Opkikker houdt voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker-ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur.

De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. Dit jaar vond dit evenement plaats in DierenPark Amersfoort. In totaal ontvingen zij op zaterdag 13 en zondag 14 mei ruim 1500 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Informatie: www.opkikker.nl .