Oppositie Westerveld over bestemmingsplan buitengebied: 'Hoe kan het nou zo lang fout gaan?'

„Hoe kan het nou zo lang fout gaan? De wethouder moet toch ook naar zichzelf kijken? Heeft hij zichzelf een spiegel voorgehouden?” Jan Puper (PvdA) kon er dinsdagavond niet over uit hoe het kan dat er nog steeds geen goedgekeurd bestemmingsplan buitengebied ligt.

De teelt van lelies en andere bloemensoorten leidt dikwijls tot grote tegenstellingen tussen boeren en natuurbeschermers.

De teelt van lelies en andere bloemensoorten leidt dikwijls tot grote tegenstellingen tussen boeren en natuurbeschermers. Foto: ANP / Jan Bouwman

In december 2019 nam de gemeenteraad het bestemmingsplan buitengebied 2018-2 aan. Dit plan werd in juli van dit jaar in zijn geheel vernietigd door de Raad van State. Het beroep was ingesteld door Milieudefensie Westerveld, Meten=Weten en Bollenboos. Het bestemmingsplan werd vernietigd omdat niet werd voldaan aan de eisen die de Wet natuurbescherming aan een bestemmingsplan stelt. De oppositiepartijen PvdA, Progressief Westerveld, CDA en D66 zetten het onderwerp weer op de raadsagenda. Gisteravond was er eigenlijk alleen ruimte voor vragen, de inhoudelijke behandeling volgt op 21 september.

Nieuws

Meest gelezen