Oranje vlag wordt gehesen bij gemeentehuis in Zuidwolde

In Zuidwolde was voorgaande jaren onder meer het gemeentehuis oranje verlicht tijdens de actieperiode. Foto: Kim Stellingwerf

Geen WK voetbal, geen Koningsdag, maar de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat is de reden dat oranje vlaggen gehesen worden en gebouwen oranje kleuren, waaronder het gemeentehuis in Zuidwolde.

In meer dan 90 landen wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen.

Ook dit jaar wordt er in de gemeente De Wolden aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen met de actie Orange the World. De gemeente de Wolden doet dit in samenwerking met Soroptimistclub De Reestlanden en andere partners. Het thema van dit jaar is: ‘Ik ben #medestander. Jij ook?’ „Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen helpen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen”, stellen de soroptimisten vast.

Op 25 november om 19.00 uur wordt de Orange the World-vlag voor het gemeentehuis De Wolden gehesen. Medestanders zijn van harte welkom. Op straat zijn straks oranje handjes van de Soroptimistclub te vinden, alles om aandacht te vragen voor Orange the World. Meer informatie op www.orangetheworld.nl.

Nieuws

Meest gelezen