Organisator Jack de Vries van Jaarmarkt in Wateren: ‘Als de regels blijven zoals ze zijn, is dit het einde van dit soort markten’

‘Tasje vullen, tasje vullen’, schalt de stem van marktkoopman en standwerker Jan Hofstede uit Hardenberg over de jaarmarkt van Wateren. Het is misschien wel de laatste keer, want commercieel heeft het organiseren van een dergelijke grote markt niet zoveel zin meer. „Als de regels blijven zoals ze zijn, is dit het einde van dit soort markten”, weet organisator Jack de Vries bijna zeker.

Jan Hofstede uit Hardenberg, met karakteristieke linnen tas op zijn hoofd, praat en vult tassen dat het een lieve lust is.

Jan Hofstede uit Hardenberg, met karakteristieke linnen tas op zijn hoofd, praat en vult tassen dat het een lieve lust is. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De eigenaar van organisatiebureau Thomas09, genoemd naar zijn zoon, ziet met lede ogen dat de overheid het er niet makkelijker en leuker op maakt om een Jaarmarkt als die in Wateren te organiseren. „Ik heb deze markt in 2014 overgenomen en zonder de hulp van de leden van Oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied zou het al niet kunnen. Als ik dan volgend jaar aan alle stikstofregels die er nu zijn moet voldoen, wordt het een moeilijk verhaal.”

Nieuws

menu