Oude Wintermarkt in IJhorst op een nieuwe plek

Staphorster dames met knieperties waren ook van de partij. Foto: FRENS JANSEN

De Wintermarkt op camping De Vossenburcht in IJhorst was zaterdag door regen en kou, meer een Herfstmarkt, toch was de opkomst redelijk.

De Wintermarkt is een traditie die al een jaar of zeven oud is. Jaarlijks komen een stuk of twintig exposanten samen om te laten zien wat ze maken en verkopen. Het gaat om tassen, kleding, stenen, je kan het zo gek niet verzinnen, allemaal uit de regio. Staphorster dames met knieperties en een foodtruck waren zaterdag ook van de partij.

Stoute schoenen

Vorig jaar ging het door corona allemaal niet door, de jaren daarvoor vond de markt plaats in boerderij de Inmenning. Het deel van dat pand is verkocht en dus dreigde de IJhorster traditie ter ziele te gaan. Exposant Sylvia Joziasse vond dat doodzonde. „Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en aan Alex Dekker, eigenaar van de Vossenburcht, te vragen, of het daar kon. Hij werkte mee.”

En dus vond de Wintermarkt op het terrein van het recreatiebedrijf plaats. Deels onder een overkapping en deels binnen. Van de regen had dan ook niemand last, behalve dan om naar de festiviteiten te lopen. Kinderen konden zelfs op de foto met de Kerstman.

Nieuws