Ouderendag DeWolden komt via de tv bij de mensen thuis

Ook dit jaar verzet de organisatie van de Ouderendag De Wolden veel werk. Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Ook de Ouderendag De Wolden is ten prooi gevallen aan het coronavirus. Niet dat de organisatie besmet is geraakt, maar wel dat de fysieke dag niet doorgaat. De leden van het organisatiecomité waren het er snel over eens dat er een alternatief moest komen. Dat wordt nu op zaterdag 3 oktober een twee uur durende televisie-uitzending via DNO Media, het aloude StreekTV.

De vrijwilligers van DNO Media zijn al druk met de opnames van alle verschillende onderwerpen. Het was in eerste instantie het plan om een live-uitzending vanuit dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold te verzorgen, maar door de oplaaiende corona-besmettingen is daar alsnog van afgezien. De organisatie vindt het van belang dat alle ouderen, maar ook jongere belangstellenden, de uitzending kunnen zien. Daarom wordt er op alle manieren ruchtbaarheid aan gegeven en wordt kinderen opgeroepen om hun ouder(s) indien nodig te helpen met het vinden van het juiste televisiekanaal. Ook is het de bedoeling dat bewoners van zorgcentra gezamenlijk kunnen kijken.

Het tevoren opnemen maakt het een stuk makkelijker, want de kans op storing tijdens een live-uitzending is altijd aanwezig. „Maar we hebben er niet minder werk aan", laat Janny Schuring weten. „Het is een andere invulling, maar we moeten het wel allemaal regelen."

Verhalen

Qua onderwerpen krijgen de kijkers een gevarieerd programma te zien. Wethouder Jan van ’t Zand, springruiter Marc Houtzager, de brandweer Ruinen en de oudste inwoner van Drenthe, Betsy Cole uit Zuidwolde, komen aan bod. Betsy Cole hoopt op 23 september 108 jaar te worden. Er komt een verhalenvertelster aan het woord en dat alles gebeurt vanaf verschillende mooie locaties in de gemeente. De Wemme, De Karstenhoeve, de Koekanger dwarsdijk, de Wieker Meule, de brandweerkazerne in Ruinen en de Loods op het CH-terrein in Veeningen.

Ondanks het mooie programma voor de uitzending, weet ook de organisatie dat het sociale contact van de voorgaande Ouderendagen node gemist gaat worden. „Maar we vinden dit wel een uitdaging en draagt wellicht ook bij aan de bekendheid van de Ouderendag", wordt door de organisatie vastgesteld.

Nieuws

menu