'Overal Drentse vlaggen, maar verder weinig te vinden.' Mart Pouwels (26) en Eelke van Eijck uit Zuidwolde beginnen promotiebedrijf voor Drenthe, met slippers

Laatst stonden ze op de markt in Zuidlaren. Komt er ineens een hele vriendenclub langs om slippers met de Drentse vlag te kopen. Het zijn succesmomenten voor Mart Pouwels (26) en Eelke van Eijck (34) uit Zuidwolde. Samen hebben ze Ons Drenthe opgericht. Bedoeld om de Drent mogelijkheden te geven de trots op hun provincie uit te dragen.

Mart Pouwels (links) en Eelke van Eijck.

Mart Pouwels (links) en Eelke van Eijck. Foto: Frens Jansen

Je zou het misschien van een geboren Almeloër als Mart Pouwels niet verwachten, een promotiebedrijf voor Drenthe. Maar zo kunnen de dingen gaan als je als portier bij het voormalige Postkantoor in Hoogeveen je vriendin ontmoet en naar Zuidwolde verhuist. „Het viel me op dat overal in Drenthe vlaggen met het wapen van Drenthe hangen, dat heb je in Twente ook wel. Maar verder was er niets te vinden wat te maken heeft met Drenthe, terwijl mensen er wel trots op zijn in Drenthe te wonen”, zegt Pouwels. Samen met vriend Eelke van Eijck, die hij via zijn vriendin leerde kennen, besloot hij de mogelijkheden te onderzoeken.

Nieuws

Meest gelezen