Paardensportevenement CH De Wolden ook dit jaar geschrapt door corona

In 2018 was Jur Vrieling - met Zypern III - de winnaar van de Grote Prijs. Foto: Archief Persburo Melissen

CH de Wolden gaat ook dit jaar niet door. De organisatie zegt het internationale paardensportevenement te schrappen omdat het vanwege de coronapandemie niet mogelijk is een financieel gezond concours te organiseren.

Het is het tweede jaar dat CH de Wolden in Veeningen niet kan doorgaan. Dit jaar stond het geprogrammeerd van 15 tot en met 18 juli en van 22 tot en met 25 juli.

Volgens het bestuur van CH de Wolden zijn er ook na 30 juni - als er een verdere versoepeling van coronamaatregelen ingaat - nog te veel beperkingen. Vanaf 1 juli is het namelijk nog niet toegestaan om evenement van tweemaal vier dagen te houden. Ook is het onzeker of er genoeg ruiters deel kunnen nemen. Dit staat volgens CH de Wolden het op poten zetten van de zestiende editie in de weg.

Voorzitter: Sluitende begroting is niet mogelijk

Voorzitter Christiaan Hendriksen: ,,Zoals de zaken er nu voor staan, kunnen wij geen tweemaal vier dagen concours houden, maar misschien tweemaal één dag. De kosten die zo’n evenement met zich meebrengen, kunnen wij niet ophoesten, temeer omdat wij onze sponsors niet kunnen bieden wat zij normaal wel voorgeschoteld zouden krijgen. Daardoor missen we inkomsten en door de geringere opbrengsten zien wij geen mogelijkheid een sluitende begroting te krijgen.”

De voorzitter mikt nu op 2022: ,,Wij hopen dat de omstandigheden in de komende tijd gunstiger worden en wij volgend jaar de paardensportliefhebbers en ruiters wel een evenement als vanouds kunnen bieden.”

Nieuws

menu