Pepernootmeisjes bezorgen pepernootpoffertjes met sinterklaasbus

De pepernootmeisjes gaan met de Sinterklaasbus op pad in Havelte. Eigen foto

Havelte - Kinderen in Havelte kunnen dit jaar speciale pepernootpoffertjes eten tijdens pakjesavond. De poffertjes worden bezorgd in een speciale sinterklaasbus door vrolijke pepernootmeisjes. De pepernootpoffertjes zijn een initiatief van Havelter Jack en Yvonne van der Vegt van TotalMore Partyservice – Events die in deze donkere tijden de magie van Sinterklaas willen brengen.

„Geen intocht, geen groot pietenfeest en geen familiepakjesavond. Het is allemaal anders dit jaar. Maar dat betekent niet dat het geen feest is voor de kinderen. Daarom hebben we dit vrolijke accent bedacht zodat het voor de kinderen tóch een bijzondere pakjesavond wordt”, zegt Jack.

Met hun verschillende oldtimer foodtrucks staan ze normaliter op festivals en markten, maar sinds dit voorjaar zijn de wagens vanwege corona nauwelijks de opslag uit geweest. Een hard gelag voor de ondernemers die zich naast het werk met de foodtrucks richten op evenementencatering. „Er valt weinig te verdienen op dit moment. Even je foodtruck ergens neerzetten is natuurlijk niet mogelijk en vergunningen geven ze niet makkelijk af helaas.”

Ludieke actie

Daarom bedachten ze voor Sinterklaas en Kerstmis ludieke acties. „Onze Volkswagen oldtimerbus hebben we omgetoverd tot sinterklaasbus. Op 5 en 6 december gaan we op bestelling sinterklaasboxen aan huis bezorgen met daarin heerlijke pepernootpoffertjes, chocolademelk, lekkere versnaperingen en een verrassing. De pepernootpoffertjes worden aan de deur gebracht in de vrolijk versierde sinterklaasbus door twee enthousiaste pepernootmeisjes. Misschien doen ze zelfs nog een leuk dansje of acrobatische oefening met de kinderen.”

Na Sinterklaas ligt het plan om met de VW oldtimerbus te gaan rijden als kerstbus om smakelijke kerstgerelateerde maaltijden te bezorgen. Wie op zaterdag 5 december of op zondag 6 december tussen 12.00 uur en 20.00 uur de pepernootpoffertjes wil laten bezorgen kan tot en met 1 december een bestelling plaatsen via www.totalmorepartyservice.nl en via de facebookpagina.