Piratenkoor ‘t Zwarte Gat geeft na drie jaar afwezigheid weer een jaarconcert

Piratenkoor ‘t Zwarte Gat is er in coronatijd alleen maar sterker op geworden.

Piratenkoor ‘t Zwarte Gat is er in coronatijd alleen maar sterker op geworden. Foto: Piratenkoor ’t Zwarte Gat

Eind maart 2020 stond in de agenda van piratenkoor ‘t Zwarte Gat het 19de jaarconcert in zaal Den Kaat in Zuidwolde. Bij dat concert was het Amusementskoor uit Hoogeveen als gastkoor uitgenodigd. Vanwege corona kon het hele feest toen niet doorgaan. Het koor haalt dit concert nu in op zaterdag 25 maart.

Corona heeft nogal behoorlijk huisgehouden onder de vele koren in Nederland en er zijn zelfs een groot aantal koren definitief moeten stoppen. „Maar niet in Zuidwolde. Integendeel zelfs. Er zijn de laatste tijd een aantal zangers bijgekomen bij het piratenkoor”, vertelt voorzitter van het koor Boudewijn Bakker. „Direct na de lockdowns is het koor dus weer op volle sterkte bij elkaar gekomen en onder de bezielende leiding van Bert Koster is het repertoire met een aantal mooie bekende en ook minder bekende nummers uitgebreid. Volop redenen om dit aan de buitenwereld te tonen.”

Gevarieerde muzikale avond

Inmiddels is het maart 2023 en eindelijk kan dan nu op zaterdag 25 maart dat uitgestelde 19e jaarconcert gehouden worden. Ook nu weer met het Amusementskoor uit Hoogeveen als gastkoor. Kijkend naar het programma belooft het een zeer gevarieerde muzikale avond te worden.

Voor deze avond zijn nog kaarten te koop bij de beide koren en/of bij Grand Café - Zalencentrum Den Kaat. Het jaarconcert begint op de 25e maart om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.15 uur.