Plus Boerderij in Wapserveen houdt open dag tijdens de landelijke ‘Dag van de zorglandbouw’

Even pauze in het zonnetje...

Even pauze in het zonnetje... Foto Facebook Plus Boerderij

Zorgboerderijen in Nederland houden zaterdag 25 juni tijdens de ‘Dag van de zorglandbouw’ een open dag. Ook de Plus Boerderij uit Wapserveen doet daar voor het eerst in haar bestaan aan mee

Deze zorgboerderij is specifiek gericht op het opvangen en begeleiden van kinderen. De boerderij bestaat deze zomer 12,5 jaar. Om die reden zijn er onder andere een nieuw logo en huisstijl ontworpen. Wethouder Doeven van de gemeente Westerveld zal deze om 11.30 uur onthullen.

Inmiddels heeft de Plus Boerderij zo’n 42 kinderen ‘in zorg’ die verspreid over de week en de weekenden ondersteuning ontvangen of zelfs langere tijd logeren op de boerderij. Het 20-koppig team van medewerkers bestaat uit medici (arts, verpleegkundige), wetenschappers (orthopedagoog, bewegingswetenschapper), en sociaal pedagogisch experts.

De open dag duurt van 11.00 uur tot 15.00 uur en vind plaats op het adres Midden 128 in Wapserveen. Op het programma staan onder meer optredens van de Plusboerderij Band, springkussen, en de onthulling van het nieuwe logo.