Politie neemt drie rijbewijzen in na forse overtredingen op Leeuwenveenseweg bij Zuidwolde

Opnieuw moest een bestuurder die te hard reed op de Leeuwenveenseweg zijn rijbewijs inleveren. ANP

De politie heeft zaterdag liefst drie rijbewijzen ingenomen bij een snelheidscontrole aan de Leeuwenveenseweg buiten Zuidwolde. Dat is de weg die parallel aan de A28 loopt vanaf de Willem Moesweg richting Nijstad en Echten. Op deze weg mag maximaal 60 kilometer per uur worden gereden.

De politie constateerde in drie gevallen dat dit maximum wel erg fors werd overschreden. De chauffeurs die respectievelijk 50, 52 en 54 kilometer te hard reden, dus ruim boven de 110 kilometer per uur, konden hun rijbewijs inleveren.

Op social media ontstond zondagmiddag een felle discussie tussen inwoners van Zuidwolde. Een aantal ziet liever controles uitgevoerd worden in de drukke Hoofdstraat en op de Meppelerweg, waar zich volgens hen veel meer gevaarlijke situaties voordoen dan op de zeer overzichtelijke Leeuwenveenseweg. Anderen wijzen erop dat te hard nu eenmaal te hard is.

De politie laat in een reactie weten dat mensen die het niet eens zijn met de maximum snelheden die op dergelijke wegen gelden, zich bij de gemeente moeten melden. Die gaat daar over.

Nieuws

menu