Politie roept 30 jaar na verdwijning van Willeke Dost op: 'Zwijg niet langer, deel je informatie met ons!'

Thuis in Koekange. Foto: Familie Mulders.

Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat Willeke Dost (destijds 15 jaar) uit Koekange spoorloos verdween. De politie grijpt dit aan om nogmaals aandacht te vragen voor de zaak, die inmiddels een cold case is geworden. ‘Zolang we niet weten wat er gebeurd is, zullen wij het onderzoek naar de verdwijning van Willeke nooit sluiten’, schrijft de politie.

De pleegouders van Willeke troffen haar ‘s ochtends 15 januari 1992 niet aan in haar kamer. Willeke was vast al naar school gegaan, dachten ze. Maar aan het eind van de middag kwam Willeke niet thuis en bleek dat ze die dag niet op school is geweest. Aan het einde van de dag gaven de pleegouders haar op als vermist, vandaag 30 jaar geleden.

De afgelopen jaren is er meerdere keren uitvoerig onderzoek gedaan en zijn er verschillende scenario’s tegen het licht gehouden. Er is meerdere keren naar Willeke gezocht, maar zoekacties waren tevergeefs. Op dit moment is het nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is. ‘We blijven ook altijd de hoop hebben dat, mocht er iemand zijn die meer weet over deze zaak, die persoon met ons in gesprek wil gaan. Ons coldcaseteam heeft belang bij concrete informatie. En als er sprake is van een misdrijf kan de dader nog in leven zijn’, aldus de politie.

‘Mensen met informatie blijven wij met klem vragen: zwijg niet langer, deel je informatie met ons! Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen net als wij heel graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over haar lot.’

Informatie doorgeven kan nog steeds: https://www.politie.nl/.../01-koekange.../de-zaak.html .

Nieuws

menu