Politie schrijft meerdere boetes uit bij controle op 'ongevalsweg' N377

De politie hield een verkeerscontrole op de N377. NDC Mediagroep

Regio - De politie heeft gisteren tijdens een verkeerscontrole op de N377 tussen De Krim en Lichtmis meerdere boetes uitgedeeld.

De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 30 kilometer per uur. Ook werden er meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Andere bekeuringen waren voor niet dragen van een gordel; meerdere malen geen richting aangeven; het onjuist bevestigen van een losbreekremkabel; het negeren verplichte rijrichting; rechts inhalen en voor een ongezekerde lading.

De politie beschrijft op social media de N377 als een 'ongevalsweg'. Tot dusver zijn er dit jaar al 27 ongevallen geregistreerd door de politie op de N377 tussen Punthorst en De Krim. In mei was er zelfs een ongeval met dodelijke afloop . De ANWB bestempelt de provinciale weg als onveilig .

Er zijn plannen om bij Nieuwleusen de fietspaden langs de N377 vrijliggende te maken. De gemeente Dalfsen wil ook de situatie bij de kruisingen met de Burgemeester Backxlaan en de Evenboersweg verbeteren.