Politieke partijen in Dalfsen maken zich op voor gemeenteraadsverkiezingen

Skyline van Dalfsen met links het gemeentehuis.

Skyline van Dalfsen met links het gemeentehuis. Mediahuis Noord

De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. De lijsttrekkers van de partijen die nu in de gemeenteraad van Dalfsen zitten zijn inmiddels bekend.

De huidige fractievoorzitter van Gemeentebelangen Jos Ramaker is door de leden opnieuw gekozen als lijsttrekker. Bij het CDA wordt de lijst aangevoerd door Betsy Ramerman uit Lemelerveld en bij de ChristenUnie door Rietje Lassche uit Nieuwleusen. Leander Broere is de lijsttrekker van de PvdA en Bernard Smalbraak is dat bij D66. De VVD heeft de huidige fractieleider van de eenmansfractie Gerrit Jan Veldhuis gekozen als lijsttrekker.

Bij Gemeentebelangen staat wethouder André Schuurman op plaats 2 . Nieuwkomer op plaats 6 is de 28-jarige Jelle Hekman uit Nieuwleusen. Hij kan het jongste raadslid van de gemeenteraad worden. Wethouder Ruud van Leeuwen neemt afscheid van het lokaal bestuur. Traditiegetrouw staat René Eijkelkamp uit Dalfsen als laatste man op de lijst van GB.

Uitslag wil wel wethouder zijn

Het nu nog jongste raadslid Roel Kouwen uit Nieuwleusen staat op de CDA-lijst als derde kandidaat. Nieuwleusenaar Arend Jan Schuurman staat op de zevende plek. Huidig wethouder Jan Uitslag uit Ankum sluit af als lijstduwer op de negentiende plek – hij wil na vijf jaar wethouderschap niet opnieuw terugkeren als raadslid. Uitslag heeft wél aangegeven de ambitie te hebben om nog een termijn door te gaan als wethouder.

De huidige fractieleider van de ChristenUnie Luco Nijkamp stopt ook na 16 jaar als raadslid. Lijsttrekker Leander Broere van de PvdA wordt door zijn partij als mogelijke wethouderskandidaat naar voren geschoven. Op de lijst staat ook weer Nieuwleusenaar en oud-wethouder Ton de Vries. Hij staat op de vierde plaats.