Poortman Veeningen is een van de nieuwe Bib Gourmand restaurants

Anandi van Dijk en Maurice Grendelman van café-restaurant Poortman in Veeningen. ,,Complimenten van vaste gasten, daar krijg je wel een warm gevoel van."

Anandi van Dijk en Maurice Grendelman van café-restaurant Poortman in Veeningen. ,,Complimenten van vaste gasten, daar krijg je wel een warm gevoel van." Foto: Gerrit Boer

Restaurant Poortman in Veeningen is een van de acht nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelin Gids.

In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the picture en kondigt heel wat opwindende nieuwigheden aan. Twee weken voor de ceremonie van de Michelin Gids Nederland 2023, waar onder meer de nieuwe sterren worden aangekondigd, zijn de acht nieuwe Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt. De volledige selectie wordt op maandag 24 april voorgesteld in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Restaurants met een Bib Gourmand staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kookstijlen komen hiervoor in aanmerking, zolang generositeit en rijke smaken in het DNA van het restaurant vervat zitten. Poortman in Veeningen wordt geprezen om het feit dat het restaurant creatief aan de slag gaat met traditie.