Popkoor Nameless uit de Wijk en IJhorst is na anderhalf jaar weer aan het repeteren

Popkoor Nameless repeteerde weer bij De Vossenburcht in IJhorst, door de warmte nog wel buiten.

Popkoor Nameless repeteerde weer bij De Vossenburcht in IJhorst, door de warmte nog wel buiten. Foto: Benny Spin

Popkoor Nameless uit de Wijk/IJhorst heeft na bijna anderhalf jaar de repetities hervat. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om eerder bij elkaar te komen. De warmte dreef de koorleden woensdagavond bovendien naar buiten.

„Via Zoom werd de afgelopen tijd nog enigszins getracht het repertoire bij te houden, maar zo live met elkaar repeteren is toch wezenlijk anders”, verduidelijkt vicevoorzitter Mieke van der Heul. „We zijn blij dat we weer bij elkaar mogen komen om te zingen.”

Tropische temperaturen

Woensdagavond was dat voor het eerst op camping De Vossenburcht in IJhorst, waar de repetities altijd plaatsvinden. Doorgaans is dat in zaal de Burcht, maar door de tropische temperaturen kon dat in de openlucht. Daarbij werd het koor begeleid door een vierkoppig combo onder leiding van drummer Jasper Toet. Nadat de stemmen waren opgewarmd en de gitaren gestemd, ging Popkoor Nameless weer van start alsof het nooit anders heeft gedaan. Het enthousiasme straalde er vanaf.

Voorbereidingen concert

„We zijn ons nu aan het voorbereiden op het nieuwjaarsconcert en daarbij besteden we ook aandacht aan het 20-jarig bestaan, dat we vorig jaar niet konden vieren”, vertelt Mieke van Heul. Nameless is een gemengd koor dat bestaat uit ongeveer 35 leden en onder leiding staat van dirigente Claudia Conijn. Iedere woensdagavond komt het koor met leden uit de omgeving van de Wijk en IJhorst samen om te repeteren voor verschillende optredens. Het popkoor brengt een gevarieerd repertoire van popmuziek vanaf de jaren zestig tot heden. Van Heul: „We zoek altijd op zoek naar nieuwe leden. Dus heb je zin om een keer mee doen, kom gerust eens kijken bij een repetitie.”