Prins Bernard Cultuur Fonds maakt aanschaf nieuw materiaal mogelijk voor Slagwerkensemble van Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk

Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk heeft nieuwe snaredrums. Foto: Benny Spin

Het Slagwerkensemble van Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk timmert al jaren flink aan de weg. Bij de straatoptredens en concerten wordt er met veel enthousiasme gemusiceerd.

De 18 leden van het Slagwerkensemble repeteren elke donderdag onder leiding van dirigent Erik Zweers en voorafgaand aan de laatste repetitie werden de drummers blij verrast met een aantal nieuwe snaredrums. De oude snaredrums waren nodig aan vervanging toe, nadat ze meer dan 20 jaar hun dienst hadden bewezen.

De mening van de muzikanten en dirigent waren naar afloop van de repetitie dan ook heel erg positief, de verschillende types Adams snaredrums klinken geweldig.

In 2023 viert de Koninklijke Muziekverenging Apollo haar 125 jarig jubileum en tijdens dit jubileumjaar zijn er diverse muzikale activiteiten, waar muzikanten en publiek kunnen genieten van de nieuw aangeschafte instrumenten.

Nieuws

menu