Prinses Marianne staat centraal in expositie Doldersum

Opening van de expositie door burgemeester Rikus Jager en Jeanine van der Zijden. Aangeleverde foto

Bij Hoeve Morgenster in Doldersum is momenteel de expositie Prinses Marianne te bewonderen. In de tentoonstelling wordt het leven van Prinses Marianne van Oranje-der Nederlanden verteld. Ook is er aandacht voor de relatie tussen de prinses en de Maatschappij van Weldadigheid.

De expositie werd geopend is door burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld en eigenaresse Jeanine van der Zijde van de B&B. De expositie is samengesteld door auteur Kees van der Leer en vormgever Ronald Meekel. Beide zijn woonachtig in Voorburg.

De genodigden en de belangstellenden die hierbij aanwezig waren, konden kennis nemen van de boeken die er over Marianne geschreven en ook luisteren naar een door haar gecomponeerde mars in piano-uitvoering. Bezoekers van de expositie zien dat de gulle giften van prinses Marianne een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de financiële mogelijkheden van de Maatschappij van Weldadigheid. Na haar dood is Hoeve de Dankbaarheid in Wilhelminaoord daarom omgedoopt tot Hoeve Prinses Marianne. Het geloof, de liefde en de liefde voor kunst en muziek is een belangrijke leidraad geweest in het leven van deze prinses.

Koninklijke waardigheid

Stichting Erfgoed Prinses Marianne probeert de nalatenschap welke nog in de wereld aanwezig voor het nageslacht te bewaren omdat veel verloren is gegaan door brand of door bewust vernietiging door de familie omdat de prinses niet altijd volgens de toenmalige normen van de koninklijke waardigheid leefde. Wie de tentoonstelling wil bezoeken is op vrijdagen tussen 14.00 en 17.00 uur welkom. Entree bedraagt 2,50 euro. Groepen vanaf vier personen kunnen op de expositie op afspraak bezoeken.

Nieuws

menu