Project Passie op het Platteland loopt zo langzamerhand aardig uit de hand. Geel busje en bushokje staan symbool voor de passie onder de jeugd

Wanneer je een geel busje door de gemeente De Wolden ziet rijden met een vrolijke jongedame achter het stuur, dan weet je dat Vera Vos met of zonder haar kompanen op weg is naar jongeren met een passie. De inwoonster van de Wijk plantte begin dit jaar een zaadje waar het project Passie op het Platteland uit moest groeien, maar inmiddels is het allemaal aardig uit de hand gelopen. Het aantal jongeren in De Wolden met een passie is namelijk ontzettend groot.

Even een paar uurtjes schilderen aan het bushokje en dat allemaal in agrarische sferen op het erf van de familie Ten Wolde.

Even een paar uurtjes schilderen aan het bushokje en dat allemaal in agrarische sferen op het erf van de familie Ten Wolde. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Het is niet alleen die gele Volkswagen oldtimer die symbool staat voor het project, maar ook dat zelf gefabriceerde bushokje, compleet met paal. Het duikt zomaar weer ergens op en wordt maand na maand verder beschilderd door creatieve jongeren. Zoals vorige week op een regenachtige dinsdagmiddag op het erf van de familie Ten Wolde aan de Commissieweg in de Wijk. De dag daarvoor werden Madelief Visscher (20) en Hilleen Kip (17) nog gevraagd om te komen schilderen en zo staan ze daar onder een afdak te werken aan het bushokje. „Ik teken graag kraanvogels, dus ik maak er wel eentje”, zegt Madelief. Hilleen, leerling van Stad & Esch in Meppel, laat twee paar klompen zien die ze beschilderd heeft. „Dat doe ik wel vaker, voor keten bijvoorbeeld”, zegt de goedlachse inwoonster van de Wijk.

Nieuws

Meest gelezen