Projectkoor met blinden en slechtzienden speelt in kerk Blijdenstein

Muziek van Jules de Corte en anderen.

Muziek van Jules de Corte en anderen. Aangeleverde foto

Vocaalensemble The Gents verzorgt, samen met een projectkoor bestaande uit blinden en slechtzienden, op 12 juni een concert met liederen van Jules de Corte in de kerk van Blijdenstein. Het concert begint om 15.30 uur.

Jules de Corte was een dichter die prachtige liederen schreef en een componist met gevoel voor taal. Met zijn ‘trucagemanipulaties’ voor de radio, ‘kritische beschouwingen’ en een oeuvre van zo’n vierduizend liedjes, heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Vocaal ensemble The Gents onder leiding van Annemiek van der Ven, pianist Bert van den Brink, jazz- en popzanger Henk Kraaijeveld en een projectkoor met blinden en slechtzienden, brengen een ode aan deze icoon van het Nederlandse lied; Ik zou wel eens willen weten.

Werk spiegelen

Meerstemmige zettingen van de liederen worden afgewisseld met solo’s van Kraaijeveld, à cappella-repertoire met liederen met pianobegeleiding door Van den Brink. Al dan niet met improvisatie reflecteren Van den Brink en Kraaijeveld ook op de liederen van De Corte. „We spiegelen zijn werk met liederen van de vroege renaissancecomponist Constantijn Huygens. Werken van diens ‘tijdgenoot en liedschrijver van overzee’ John Dowland en contemporain Ludwig Senfl zijn gekozen als nadere inkleuring van dit programma.”

Een visuele beperking hoeft het actief of passief genieten van muziek niet in de weg te staan, dat is ook te merken tijdens het samen zingen met het projectkoor. Om een aantal drempels voor concertbezoek weg te nemen, zijn de website, de concerten en het programmaboekje toegankelijk gemaakt. Blinden en slechtzienden krijgen bovendien 2 kaartjes voor de prijs van 1. Blindengeleidehonden zijn ook welkom.

Info: www.thegents.nl