Protestantse wijkgemeente De Weide in Hoogeveen onderzoekt het online kijken: op weg naar een hybride kerkdienst

Bijna 65 procent van de leden van Protestantse Wijkgemeente De Weide in Hoogeveen keek tijdens de coronacrisis wekelijks online naar de diensten. Dik 70 procent wil dat de digitale kerk op deze wijze blijft bestaan, ook na de crisis, naast de reguliere diensten.

Wijkgemeente De Weide in Hoogeveen onderzocht het online kijken van de dienst. De gelovigen zijn positief. Sommigen zien dit als een goed alternatief voor fysieke erediensten.

Wijkgemeente De Weide in Hoogeveen onderzocht het online kijken van de dienst. De gelovigen zijn positief. Sommigen zien dit als een goed alternatief voor fysieke erediensten. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

Protestantse Wijkgemeente De Weide in Hoogeveen heeft een enquête gehouden onder de kerkgangers hoe ze de onlinediensten tijdens de coronacrisis beoordelen. 130 kerkleden deden mee aan het onderzoek. Het is een belangrijke vraag voor de toekomst, hoe de kerken de mix van online en fysiek uitvoeren. Onderzoek van de PKN wijst uit dat er meer mensen online kijken dan er voor corona in de kerk kwamen.

Nieuws

Meest gelezen