Publiek beloont de Liesterkrallen met een klaterend applaus

De Liesterkrallen. Foto: Jeroen Hilhorst

In de sfeervolle, eenwenoude Clemenskerk in Havelte was zondagmiddag 18 december eindelijk weer een kerstconcert van Vrouwenkoor De Liesterkrallen te beluisteren.

Het programma was heel afwisselend, met korte blokjes van telkens een paar liedjes. Het publiek kon horen de ‘Krallen’ de coronatijd goed doorstaan hebben. Er was een kort optreden van twee solisten en ook twee fluitisten lieten zich horen.

Het koor mag dan al even meegaan, het blijft zich vernieuwen. Voor het eerst in de geschiedenis van het koor durfde dirigent Martin Glas een samenzang met het publiek aan, misschien was het even wennen, maar de canon van het Alleluia van Mozart toverde menig glimlach op de gezichten van koorleden én bezoekers.

Natuurlijk ontbraken de kerstklassiekers niet, zoals de Drummer Boy , ondersteund door een echte drummer en O Holy Night . Nieuw in het repertoire was De noche iremos , waar sommige luisteraars kippenvel van kregen, zo mysterieus gezongen, van fluisterzacht naar dynamisch hard. Donna Nobis Pacem leverde hier en daar tranen in de ogen op, zo wondermooi. Net als het Ave Maria , prachtig in duet gezongen door dirigent en pianiste.

Terecht beloonden de meer dan honderd aanwezigen de zangeressen met een klaterend applaus.

Nieuws

menu