PvdA De Wolden stelt kandidatenlijst vast

Mark Turksma Foto: PvdA

De PvdA De Wolden heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart 2022 vastgesteld. Met een lijst van 19 kandidaten uit 7 kernen is PvdA De Wolden breed vertegenwoordigd en zichtbaar in de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In oktober hebben de leden Mark Turksma al unaniem als lijsttrekker gekozen. Op 13 december is de hele lijst vastgesteld. Op plek 2 staat Erwin Venema, die in de afgelopen jaren als eerste opvolger zijn waarde heeft bewezen. Op nummer 3 staat Anneke Assink. Anneke heeft al eerder 8 jaar in de Wolder Raad gezeten en neemt een bak aan ervaring mee.

Energiecoöperatie

Op de nummers 4 en 5 staan bekende PvdA’ers uit respectievelijk Ansen en Ruinen. Albert Smand, bekend van de energiecooperatie Ansen en Evert Bennink, namens de FNV actief in de Clientenraad Participatie/ WSW van de gemeente De Wolden. De bekende journalist Lo Dijkstra uit Zuidwolde staat op nummer 8 van de lijst. Uit Drogteropslagen komt Henk Klunder, hij staat op nummer 9. Freek Morrenhof van de Larijhoeve uit Ruinerwold staat op plek 13. De lijst wordt afgesloten door twee prominente lijstduwers, Rudy Rabbinge en Bert Damming. Allebei hebben zij hun sporen meer dan verdiend in de politiek. Rudy met ruime ervaring in de landelijke politiek en Bert als ervaren wethouder van De Wolden.

De PvdA gaat de verkiezingen in met een ambitieus en sociaal programma. Speerpunten zijn betaalbaar wonen, eerlijk en sociaal beleid, stevige duurzame ambities met aandacht voor het platteland en goede én bereikbare voorzieningen in alle kernen.Nieuws

Meest gelezen