PvdA Westerveld vraagt aandacht voor politiecapaciteit in gemeente. 'Onvoldoende politiemacht en de werkdruk op wijkagenten is te hoog'

De PvdA wil meer politieagenten in Westerveld. Aangeleverde foto

De fractie van de PvdA Westerveld wil dat het college van de gemeente Westerveld samen met de VDG (Vereniging Drentse Gemeenten) bij de tweede kamer meer aandacht vraagt voor het tekort aan politiemensen in het Noorden.

De fractie heeft schriftelijke vragen ingediend die antwoord moeten geven op het mogelijke tekort en over de noodzaak van meer politiecapaciteit. ‘Als we specifiek naar Westerveld kijken, zien wij dagelijks om ons heen dat er onvoldoende politiemacht aanwezig is, de werkdruk op de wijkagenten is te hoog. Te vaak horen en ervaren wij dat de wens naar bijvoorbeeld gesprekken met wijkagenten groot is’, aldus fractievoorzitter Ramona Rösener Manz. De PvdA wil van het college weten of het de mening deelt dat meer politiecapaciteit in de gemeente gewenst is.

Aangezien de noodzaak heel Drenthe betreft, wil de fractie dat er juist samen met de Vereniging Drentse Gemeenten wordt opgetrokken. ‘De signalen komen uit heel Drenthe en aangezien er afspraken zijn gemaakt, moet het Noorden op een reëel wijze worden meegenomen’, volgens Rösener Manz.

Nieuws

menu