Raad Westerveld wil graag door met burgemeester Rikus Jager

Burgemeester Rikus Jager Foto: Eigen foto

Rikus Jager mag, als het aan de gemeenteraad van de gemeente Westerveld ligt, eind volgend jaar verder als burgemeester van Westerveld. De nieuwe termijn loopt tot uiterlijk 1 mei 2024, omdat burgemeester Jager dan 70 jaar is.

In een besloten vergadering is dinsdagavond besloten Rikus Jager bij de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor een nieuwe periode. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.

De huidige termijn van Rikus Jager eindigt in december 2022. Dat lijkt nog ver weg, maar in overleg met commissaris van de Koning Jetta Klijnsma is besloten de huidige raad het besluit over de nieuwe periode te laten nemen.

Fysieke vergadering in gemeentehuis in Diever

Daarom kwamen de fractievoorzitters en andere raadsleden dinsdagavond naar het gemeentehuis in Diever voor een vergadering. Hoewel de raad al de hele maand weer digitaal vergadert, moesten de raadsleden voor dit overleg fysiek aanwezig zijn.

Jan Puper, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, kon burgemeester Rikus Jager daarna tijdens de raadsvergadering feliciteren met de uitkomst van het overleg.

Een herbenoemingstermijn van een burgemeester is normaal gesproken voor de periode van zes jaar, tenzij de burgemeester binnen die periode 70 jaar wordt. In dat geval volgt eervol ontslag op het moment dat die leeftijd wordt bereikt. Dat is bij Jager dus het geval per 1 mei 2024.

Nieuws

Meest gelezen