Raad wil meer aandacht voor N377 in Nieuwleusen

De huidige verkeerssituatie op de kruising van de N377 met de Burgemeester Bacxklaan. Rieks Folkerts

Nieuwleusen De Dalfser raadsleden hebben zich maandagavond unaniem uitgesproken om meer aandacht te vragen voor de alternatieve plannen van de N377, die in het verleden al zijn ingebracht door omwonenden en Plaatselijk Belang (PB).

De omwonenden strijden al jaren voor het veranderen van de snelheid van 70 km naar 50 km en willen dat nu al gerealiseerd zien. De provincie wil dit pas realiseren als de aanpassingen aan de weg zijn uitgevoerd.

Verder richt de kritiek van omwonenden en PB zich op de aansluitingen met de Backxlaan en Evenboersweg en de ligging van de fietsstroken. Wethouder Ruud van Leeuwen stelde zich gesteund te voelen door deze motie. Er zijn al gesprekken tussen alle partijen. Duidelijk is dat de provincie niet erg buigzaam is in het aanbrengen van veranderingen zoals de partijen die graag zien.

Ook werd de huidige situatie van de N377 besproken. Door de werkzaamheden aan de Nieuwleusensedijk gaat er nu meer verkeer via de N 377 en dit geeft veel verkeersoverlast, al beginnend bij de Lichtmis. Als de werkzaamheden aan de N340 starten voor de Vechtdal-verbinding komt de verkeersdruk lange tijd op de N377 te liggen.

Door Rieks Folkerts

Nieuws

menu