Recordaantal deelnemers wandelvierdaagse Ruinen, ondanks de regen

De deelnemers aan de wandelvierdaagse in Ruinen lieten zich door een beetje regen niet tegenhouden.

De deelnemers aan de wandelvierdaagse in Ruinen lieten zich door een beetje regen niet tegenhouden. Foto: Jans Schulting

Met een droevige weersvoorspelling zag de organisatie van de wandelvierdaagse in Ruinen de bui al hangen. De regen druppelde gestaag neer, maar het aantal deelnemers bereikte op deze eerste wandelavond al het record van 325 deelnemers.

„En daar komen deze week nog meer bij, want vooral op vrijdag lopen veel extra wandelaars mee”, weet Jannie van den Doel uit ervaring. De route ging deze eerste avond vooral door het dorp zelf, maar ook door het gebouw van Integraal Kindcentrum ‘t Oelebröd. De aanwezige leerkrachten hadden zich flink uitgedost en moedigden de deelnemers, waaronder een groot aantal leerlingen uit alle groepen van de school, fanatiek aan. De muziek in de school deed de rest, de stemming kon nauwelijks beter.

Geprolongeerd

Veel deelnemers liepen met een paraplu, anderen trokken zich niets van de nattigheid aan. Woensdagavond gaat de route richting de molen, een bekende route die wegens succes al jaren wordt geprolongeerd. Donderdag staat een nieuwe route op het programma door de bebouwing van onder meer de Stofakkers en De Akkers.

Vrijdag is de finaleroute met de laatste 2,5 kilometer niet alleen veel extra wandelaars, maar ook een DJ die op een kar meerijdt. Er wordt dit jaar voor het eerst geen 10 kilometer gewandeld. „Vorig jaar hadden we op die afstand maar tien deelnemers, daar moet je dan wel van alles voor regelen”, verklaart Van den Doel. In totaal zijn per dag zo’n twintig vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden, allen gehuld in uniforme paarse outfit. „In Ruinen geldt code paars”, lachen de dames achter de inschrijftafel.