Recreatiewoningen in Westerveld een woonbestemming geven? Prima, maar dan betaalt de bewoner ook een bijdrage voor recreatie

Recreatiewoningen een woonbestemming geven? Prima, maar dan moet er ook wat tegenover staan voor de recreatie. Nieuwland in Wapse is zo’n voorbeeld. Het park met 34 recreatiewoningen staat op het punt een woonbestemming te krijgen. De bewoners gaan een bijdrage betalen die in een fonds wordt gestort. Westerveld is de eerste gemeente in Drenthe die dit zo aanpakt.

Park Nieuwland.

Park Nieuwland. Foto: Google Maps

Met dit geld kan de gemeente een verlanglijstje afwerken op het gebied van recreatie. Een fietspad langs het voormalige vliegveld in Havelte bijvoorbeeld. Een recreatiepark een woonbestemming geven is een van de onderdelen van Vitale Vakantieparken Drenthe, een project waar Westerveld sinds 2018 aan meedoet. Transformeren heet dit onderdeel. „Dit transformeren kost geld, het park moet op niveau zijn, de infrastructuur moet goed zijn, het moet voldoen aan het bouwbesluit, er zijn bestemmingsplanprocedures. Dit komt allemaal voor rekening van de eigenaren van de huisjes”, legt Roelof Veldhuis uit. Hij is projectleider Vitale Vakantieparken Drenthe bij de gemeente Westerveld.

Nieuws

Meest gelezen